Zolang er leven is by Hendrik Groen

Zolang er leven is

By Hendrik Groen

 • Release Date: 2016-01-27
 • Genre: Fictie en literatuur
Score: 4.5
4.5
From 82 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken.

Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart.

De pers over Zolang er leven is

'De dagboekfragmenten zijn charmant, soms hilarisch.' Elsevier

'Op elke dag wordt weer even geniaal gereflecteerd. Actualiteit, humor en de zwaarte van het leven komen in perfecte balans aan de orde.' **** Boekenkrant

'Instant humeur-oppepper!' Zin

Reviews

 • Jammer

  3
  By Alfabet26
  Na een i.m.o geweldig deel 1 is deel 2 mij te VARA-achtig! Door het hele boek heen krijgt de bijbel sneer na sneer...terwijl bij de aanslagen in Parijs er met geen letter gerept wordt over mohammedanen. Wilders wordt de grootste 'vreemdelingenhater' genoemd...maar een link naar de bezuinigen op en in bejaardencentra om uitgerekend de 'vreemdelingen' te onderhouden, legt de auteur niet.Helaas.
 • Zo lang er leven is..

  5
  By Dvhilten
  Geweldig boek met het vlot lezende amusante en opbeurende vrijwel dagelijkse verslag door Hendrik Groen. Het heeft op mij een positief emotionerend effect. Sinds de tv- verfilming gaande is zie ik er zelfs gezichten bij en deel in de gebeurtenissen. Zelf ben ik nog jong (76 al!) en ik heb na het lezen van de twee boeken nu het gevoel beter voorbereid te zijn op de verdere ouderdom! Kortom: voor mij geweldige dagboeken die ik met veel plezier heb gelezen!
 • Verstrooiend geschrift, misschien net iets te lang

  4
  By 007Paulus
  Lekker geschreven, waarbij je net als je denkt " nu weet ik het wel" toch weer verrast kan worden door menig bewoner. Wat mij betreft waren de hoogtepunten de spreuken en gezegdes van mevr. " hoe heet ze ook alweer" die met haar combinaties een geheel nieuwe dimensie aan prachtige nieuw ontworpen spreuken geeft!
 • Geweldig, wat 'n schrijftalent!

  5
  By Wyddfa
  Eigenlijk niets meer toe te voegen aan de titel ! 't leest heerlijk weg. Zou er nog een derde geheime dagboek komen? Onee, 'n Roman 😊
 • Lekker leesvoer

  4
  By Henk Bl
  Leest heerlijk weg met een gulle lach en een klein traantje.
 • Hendrik Groen

  5
  By Fremeis
  Ik ben sinds het eerste boek een groot fan geworden van Hendrik Groen, van Evert en de andere Omanido-companen. Spontaan in lachen uitbarsten om de hilarische momenten en soms een traan van ontroering. Mijn hoop is dat bij de volgende verkiezingen Hendrik de nieuwe Minister President zal worden, met de Omanido-leden als ministersploeg.
 • Zo lang er leven is

  4
  By Ouwebert
  Zelden las ik een deel 2 dat net zo sterk was als deel1. De zelfde humor en zeggingskracht

keyboard_arrow_up