De Amerikaanse prinses by Annejet van der Zijl

De Amerikaanse prinses

By Annejet van der Zijl

 • Release Date: 2015-11-17
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 32 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd - aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. 'De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad', zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vóór zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.
De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.

Reviews

 • De Amerikaanse prinses

  1
  By Leesvoer
  Een boek dat alleen op feiten is gebaseerd, je leert de hoofdrolspeelster niet kennen. Jammer dat ik mijn tijd heb verspild met dit boek!
 • De Amerikaanse Prinses

  5
  By SonWijk
  Een zeer boeiend boek om te lezen, het leest als een roman maar het feit dat het op waarheid berust maakt het net wat leuker om te lezen Ik las het zonder te stoppen Wat een intrigerende vrouw!!!!!
 • Een waar gebeurde biografie.

  5
  By Harry44
  Het leest vlot en de gebeurtenissen zijn mooi beschreven.

keyboard_arrow_up