De ziekte van Europa by Guy Verhofstadt

De ziekte van Europa

By Guy Verhofstadt

  • Release Date: 2015-11-11
  • Genre: Politiek en nieuws
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De ziekte van Europa is het genadeloze relaas over een eens zo ambitieus Europees project dat aftakelde tot een institutionele modderpoel. Het boek is rijkelijk voorzien van politieke anekdotes en persoonlijke verhalen die de lezer meenemen achter de schermen van de Europese macht.
Europa waant zichzelf nog steeds het morele centrum van de wereld terwijl we een buitenlandbeleid voeren dat uitblinkt in lafheid, de Middellandse Zee uitgroeit tot een migrantenkerkhof en we er maar niet in slagen de economische crisis te overwinnen. De wereld kijkt ons meewarig aan: ‘Europa, dat is kleingeestigheid in achtentwintig verschillende schakeringen,’ schamperde The New York Times.
Guy Verhofstadt ziet een oplossing in een grote sprong voorwaarts in de Europese integratie. Die hoeft niet te resulteren in de creatie van een superstaat, maar wel in een efficiënter en democratischer Europa. Hij grijpt terug op de wijze woorden van de ‘founding fathers’: hij diept de vergeten Europese grondwet van 1952 op en geeft haar een opknapbeurt.

De ziekte van Europa is een scherpe analyse van het (dis)functioneren van de EU en een gepassioneerd betoog voor verandering.

Reviews

  • De ziekte van europa: zou iedere europeaan moeten lezen!!!

    5
    By :333:
    Zeer duidelijk geschreven, voor eenieder te begrijpen. Verbazingwekkend waaraan Europa voorbijgaat. Dit zou verplichte lekture moeten zijn, niet alleen op middelbare scholen, maar voor eenieder die met Europa te maken heeft, dus ook onze Euro-parlementariers!,

keyboard_arrow_up