Lieveling by Kim van Kooten & Pauline Barendregt

Lieveling

By Kim van Kooten & Pauline Barendregt

 • Release Date: 2015-11-02
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 66 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Een van de sterkste en meest gedurfde debuten die ik ooit heb gelezen. Dit verhaal over misbruik en veerkracht is zowel hartverwarmend als ondraaglijk, zowel vitaal als buitengewoon angstwekkend, en krijgt vleugels door zijn vertederende heldin' Michel Faber, auteur van Lelieblank, scharlakenrood en Het boek van wonderlijke nieuwe dingen

Puck is vijf jaar en woont met haar moeder in een achterstandswijk in Rotterdam. Op een dag verhuizen ze naar een kapitale villa in Zwijndrecht, waar de nieuwe man van haar moeder woont. Het lijkt een sprookje: de man - die door Puck 'ome Meneer' wordt genoemd - ontfermt zich over het meisje. Ome Meneer overlaadt haar met cadeaus, wast drie keer per week Pucks haren en samen maken ze lange tochten in zijn grote auto.

Puck is zijn lieveling.
Het is hun geheim.
Maar soms worden geheimen te groot om
te bewaren en willen ze gevonden worden.

In Lieveling - gebaseerd op het verhaal van Pauline Barendregt - geeft Kim van Kooten een stem aan het meisje Puck, en weet ze dankzij haar lichtvoetige, maar haarscherpe toon het onvoorstelbare voorstelbaar te maken. Ze laat licht schijnen op een donker thema en weet een heftig verhaal met humor te vertellen - een prestatie van formaat.

Na het lezen van Lieveling wil je Puck nooit meer alleen laten.

Reviews

 • Weerzinwekkend verhaal, prachtig geschreven

  5
  By Aadwork
  Weerzinwekkend verhaal op prachtige wijze geschreven vanuit het kinderbrein van de hoofdpersoon met een vleugje Rotterdamse humor.
 • Pakkend

  4
  By Thalie1972
  Je wordt helemaal meegenomen in de wereld van deze kleine meid die een puber wordt . Door de duidelijke en pakkende schrijfstijl komen alle personages tot leven en zou je ze allemaal ( behalve de hoofdrolspeelster ) een optater( of meer) willen verkopen .
 • Raak!

  5
  By Naagje
  Hoe een zwaar onderwerp zo luchtig te beschrijven waardoor het je op zeker raakt, heftig raakt. Prachtig ! Complimenten.
 • Kippenvel ...

  5
  By Miralotta
  Zo echt , vanuit een kinderbrein verteld .. In anderhalve dag uitgelezen , kon me er niet van weerhouden .

keyboard_arrow_up