Het Haarens Vergadermodel by Els Boers

Het Haarens Vergadermodel

By Els Boers

  • Release Date: 2016-01-27
  • Genre: Politiek en nieuws
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Het Haarense vergadermodel vindt u in dit boekje in 3 gradaties, in één oogopslag en daarna verder uitgewerkt tot in de bijlage heel uitgebreid. Het komen tot een vergadermodel passend bij uw gemeente vraagt om het nemen van stappen. In dit boekje vindt u naast het model, de stappen met de bijbehorende informatie zoals we het in Haaren hebben aangepakt. Als extra een basismodel van de verordening én het reglement van orde. 
iBook ISBN id1073263507, Boek ISBN 978-90-824820-0-3 € 6,-. 

Kan het vergaderen van de raad nog beter of toegankelijker en wellicht inspirerender? Een politieke markt is in veel gemeenten ook al gemeengoed. Het lijkt heel vanzelfsprekend, het voeren van een gesprek. Toch is het bijzonder dat inwoners eenzelfde positie krijgen in een vergadering als raadsleden. Voor elk raadsvoorstel een ambtenaar waaraan een ieder inhoudelijke vragen mag stellen, zelfs inwoners. Naast informatietafels is ‘Het gesprek’ de kern van het Haarens model; het gesprek waar alle deelnemers dezelfde positie innemen. De inwoners van Haaren zijn in ieder geval enthousiast over dit model waarbij zij écht mee mogen doen.

Het komen tot een vergadermodel passend bij uw gemeente vraagt om het nemen van stappen. In dit boekje vindt u de stappen met de bijbehorende informatie zoals we het in Haaren hebben aangepakt. Als extra een basismodel van de verordening én het reglement van orde. 

keyboard_arrow_up