Willem van Oranje by Aron Brouwer & Marthijn Wouters

Willem van Oranje

By Aron Brouwer & Marthijn Wouters

  • Release Date: 2017-01-07
  • Genre: Geschiedenis
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Een voorvechter van tolerantie, gewetensvrijheid en alles wat Nederlands is, strijdend tegen de machtsbeluste Spaanse koning. Dat is het beeld dat we hebben van Willem van Oranje, onze Vader des Vaderlands. Een ideaalbeeld uit de negentiende eeuw, toen we behoefte hadden aan nationale helden.
De auteurs laten zien dat de prins van Oranje helemaal geen bevrijder of idealist was, maar iemand die zijn vorsten, vrouwen en vrienden verraadde.
De pragmatische prins veranderde vaak van geloof om zaken voor elkaar te krijgen, zette zonder scrupules grote stukken vruchtbaar land onder water en reduceerde Brabant tot een bloedige bufferzone. In dit boek blijft weinig over van het beeld van Willem van Oranje als onze grootste volksheld.

‘Dit boek laat Willem van Oranje zien zoals hij werkelijk was. Een meedogenloze, opportunistische intrigant, die het met de waarheid niet zo nauw nam.
Kortom: een echte politicus.’
Willem Melching, auteur van Waarom Duitsland? en Hitler

Reviews

  • Prima boek

    5
    By geen koopje
    Een goed en vlot geschreven prima boek over Willem van Oranje. Degelijk onderzocht en onderbouwd en dit boek stelt het beeld over Willem van Oranje behoorlijk bij. En dat gebeurt op een genuanceerde manier. Hulde jongens en ik kijk uit naar jullie volgende geschiedenisboek!

keyboard_arrow_up