De Vliegenvanger by Ravelli

De Vliegenvanger

By Ravelli

 • Release Date: 2011-03-10
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 214 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De Vliegenvanger van Ravelli is de erotische en confronterende geschiedenis van een man die alle emotionele risicos in het leven probeert te omzeilen. Houd God voor ogen en je gulp gesloten Met dit advies wordt de Limburgse Peter naar het seminarie gestuurd. Tevergeefs. De Vliegenvanger vertelt het meeslepende liefdesverhaal van een student die een intieme relatie heeft met een meisje en tegelijkertijd verliefd is op een jongen. Voor deze dubbele fout wordt hij verbannen uit het klooster waar hij zijn opleiding volgt. De ontspoorde geestelijke vlucht uit schaamte naar het buitenland, waar hij een leven leidt vol passie en bedrog. Hij besluit charlatan te worden alleen al vanwege het woord en verheft zichzelf in de adelstand. Als Graaf Ravelli maakt hij furore in Rome en wordt de minnaar van een barones die hem introduceert in de betere kringen. Na een paar uitbundige misverstanden eindigt Peter als bedelaar en besluit terug te keren naar Nederland, waar de Tweede Wereldoorlog is uitgebroken. Hij raakt betrokken bij het actieve verzet, wordt gevangen genomen en ter dood veroordeeld. Peter heeft de gave om zowel linkshandig als rechtshandig vliegen uit de lucht te plukken. Een talent dat zijn leven zal redden. Hij wordt aangesteld als de vliegenvanger in dienst van het Derde Rijk. Zijn taak is het kantoor van de kampcommandant vliegvrij te houden. Dat lukt. De beloning is zijn leven. Naar een paar bruisende liefdesavonturen besluit hij uiteindelijk op zoek te gaan naar de twee grote liefdes uit zijn jeugd. Op latere leeftijd schrijft de verzamelaar van verboden liefdes zijn memoires. De memoires zijn nooit gepubliceerd, maar zijn nu jaren later een belangrijke bron van inspiratie geweest voor De Vliegenvanger van Ravelli. Meer dan een leesavontuur, het laat je alle hoeken van de werkelijkheid zien. Spannend en intrigerend, een verhaal dat je niet meer los kunt laten.- De Telegraaf Een levensverhaal in de traditie van Forrest Gump Rik Felderhof

Reviews

 • Nope

  1
  By EvH81
  Weinig inspirerende schrijfstijl. Geen literatuur. Had er hoge verwachtingen van, maar heb hem snel weer weggelegd.
 • De vliegenvanger

  5
  By Yotje
  Het is een heel mooie boek Deze moet je lezen
 • De Vliegenvanger

  5
  By ritacocobeach
  Prachtig en vlot geschreven, boeiend, interessante theorieen en verhandelingen over de dilemma' s van belangrijke levensthema' s waar veel mensen mee worstelen.
 • Boeiend verhaal.

  5
  By Ideha1234
  Heel mooi boek. Bleef boeiend van begin tot het einde. Je bleef maar lezen. Vond het jammer toen ik het boek uitgelezen had. Een topper!
 • De vliegenvanger

  5
  By Hacketje
  Peetje van het Geitenpad vertelt zijn hele, bijzondere leven. Ik heb genoten van dit boek. Snel naar huis fietsen om verder te lezen..... Een absolute aanrader!
 • De Vliegenvanger

  5
  By Tjeerd Zijlstra
  Een prachtig en boeiend verhaal. Het boek heeft me van de eerste tot de laatste bladzijde geboeid. Een aanrader. Tjeerd Zijlstra
 • De Vliegenvanger

  4
  By TGojani
  Heerlijk boek, verveelt geen moment, om in 1 keer uit te lezen (als het niet zo dik was!). Ik hoop dat ze gauw aan de slag gaan met de film op basis van dit boek.
 • De vliegenvanger

  5
  By Willempuu
  Briljant, gevoelig, alsof geschreven met een sierlijke ganzenveer. Geweldig genoten jammer dat het nu uit is. Respect Ravelli.
 • Het boek van het jaar!!

  5
  By de vliegenvanger - fan!
  Dit zijn van die boeken waar je van begrijpt dat iedereen het erover heeft! Ik heb dit boek aan al mijn vrienden gegeven en hoor alleen maar goede geluiden!
 • Het boek van 2012!

  5
  By Paula-leesfanaat
  Dit moet je in 2012 gelezen hebben! Veruit het meest spraakmakende boek van dit jaar! Wauw!

keyboard_arrow_up