Auschwitz by Laurence Rees

Auschwitz

By Laurence Rees

 • Release Date: 2011-06-23
 • Genre: Militair
Score: 4
4
From 44 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Op 27 januari 1945 werd Auschwitz, een van de beruchtste concentratiekampen uit de nazi-tijd, door het Rode Leger bevrijd. In dit aangrijpende en veelomvattende boek vertelt journalist en programmamaker Laurence Rees hoe deze oorspronkelijk Poolse kazerne uit kon groeien tot een van de grootste vernietigingskampen uit de geschiedenis van de mensheid: hier werden meer dan 1,5 miljoen mensen vergast, voornamelijk joden, Sinti en Roma. Auschwitz vormde daarmee een van de pijlers van de Endlösung, het plan van de nazi's om alle bevolkingsgroepen die niet voldeden aan het ideaal van de ariër om te brengen.

Reviews

 • Onwerkelijk

  5
  By Fjild
  Geschiedenis is kostbaar, dat blijkt wel uit dit boek. Ik ben er stil van en zal mijn kinderen (als ze oud genoeg zijn) hier zeker van vertellen of zelf aanmoedigen het te lezen.
 • Auschwitz

  5
  By Huib van Heest
  2 jaar geleden Auschwitz bezocht, nu heb ik het boek gelezen. Ondanks de uitvoerige rondleiding destijds, krijg je na het lezen van dit boek, een nog gedetailleerder beeld van een van de zwartste tijden uit onze geschiedenis! Hoe hebben we dit laten gebeuren???
 • Indrukwekkend

  5
  By Hoeijke
  Wat een indrukwekkend boek. Je voelt het leed en de willekeur.

keyboard_arrow_up