Tonijn by Thea Spierings

Tonijn

By Thea Spierings

 • Release Date: 2012-04-10
 • Genre: Specifieke ingrediënten
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Er zijn van die ingrediënten waar je nooit genoeg van krijgt. Ze blijven je verrassen en inspireren en als je ze in de winkel ziet liggen krijg je al zin om ermee aan de slag te gaan. Dat zijn de hoofdrolspelers in Koken met Passie: een serie die een eerbetoon is aan onze favoriete ingrediënten. 

In elk boekje staat één ingrediënt in de schijnwerpers. Prachtige foto's en veertig gemakkelijk te bereiden recepten (van snack tot hoofdgerecht, met smaken uit alle werelddelen) geven je volop inspiratie om de veelzijdigheid van dit ingrediënt te ontdekken.

Dit boekje gaat over Tonijn. Ga met ons mee op ontdekkingsreis!

Reviews

 • Vers en uit blik

  4
  By Francie de Bruyn
  Ik vind de hele serie Koken met passie geweldig. Vooral omdat je zoveel verschillende lekkere dingen kunt maken van een bepaald product. Mijn man en ik zijn gek op tonijn (verantwoorde tonijn natuurlijk, met keurmerk). Maar om die nu steeds gemarineerd en gegrild te eten, dat gaat soms vervelen. Met dit iBook heb ik ineens veertig lekkere tonijnrecepten. Met - gelukkig - ook aandacht voor dolfijnvriendelijke tonijn in blik. De gerechten met verse vis zijn toch vooral de toppers. De Spaanse tonijnsteak (tonijn met serranoham) is bijvoorbeeld een fantastische combinatie. Het kalfvlees daarentegen (tja, met tonijnsaus) vind ik een wat vreemde eend in de bijt. De recepten staan wel kriskras door elkaar - een amuse na de frittata - dat is soms even zoeken. Maar zo kwam ik mijn huidige favoriet tegen: Oosterse tonijncarpaccio met sojasaus. Heel verrassend allemaal.
 • Verantwoorde tonijn

  5
  By Martin Rovers
  Ik vind het erg goed dat er eerst aandacht in het boek wordt geschonken aan de nadelen van tonijnvangst: er zwemt steeds minder tonijn in de zee en er worden dolfijnen gedood bij het vissen met netten naar tonijn. Er staan ook tips in welke soorten tonijn je dan wèl mag kopen, zodat je zonder schuldgevoel aan de recepten kunt beginnen. Die zijn weer lekker! Bij ons thuis is de favoriet een klassieker, tonijn in tomatenroomsaus. Ik heb ook spannendere recepten uitgeprobeerd, zoals tonijnloempia's, tonijnsoep en de escabeche van tonijn. Alledrie om van te smullen! Het iBook is overzichtelijk ingedeeld, makkelijk te gebruiken en uitgebreid. Van de foto's loopt het water je in de mond.

keyboard_arrow_up