Duurzame ontwikkeling is mensenwerk by Hans Buskes

Duurzame ontwikkeling is mensenwerk

By Hans Buskes

  • Release Date: 2012-04-13
  • Genre: Natuur
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

In 2050 telt de wereld 9 miljard mensen. De vraag naar energie en natuurlijke hulpbronnen stijgt navenant. Daarom is er geen alternatief voor duurzame ontwikkeling: duurzaamheid is geen keuze meer maar pure noodzaak. Dit ebook, dat tot stand kwam in de aanloop naar de VN-conferentie Rio+20 in juni 2012 in Rio de Janeiro, staat vol met initiatieven en tips die duurzame ontwikkeling helpen versnellen. Allemaal van Nederlandse bodem.
Naast de 10 prioriteiten die dienen als inbreng voor Rio+20, opgehaald uit de Nederlandse samenleving, bevat het ebook 10 best practices op het gebied van duurzaamheid en 10 inspirerende initiatieven. Verder komen onder meer Marga Hoek (De Groene Zaak), Ad van Wijk (hoogleraar TU Delft), Alexandra van Huffelen (wethouder Rotterdam), Saskia Bolten en Ruud Lubbers aan het woord middels columns en interviews. Het ebook is bedoeld als inspiratiebron voor mensen die mee willen denken over en werken aan de toekomst. Onze toekomst.
“Energietekort? Er is een energieoverschot. We verspillen veel, onze energie-efficiëntie is in veel gevallen zo’n 2 %. Dus 98 % gaat verloren. Veel winst is te behalen door onze processen te veranderen.”
- Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft

Reviews

  • Een goed begin.

    5
    By Jk1976
    Een goed boek met inspirerende ideeen. Het motto is natuurlijk. Neem zelf initiatief en wacht niet af. Leuk om te lezen dat er meer mensen zo denken.

keyboard_arrow_up