Koken met Diabetes: Snel & Makkelijk by Thea Spierings

Koken met Diabetes: Snel & Makkelijk

By Thea Spierings

 • Release Date: 2012-04-28
 • Genre: Speciaal dieet
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Wanneer duidelijk is geworden dat er sprake is van diabetes, is het meestal nodig om anders te gaan eten. Juist de vertrouwde gerechten lijken niet meer in een gezonde voeding te passen. Hoe maak je nog een lekkere appeltaart zonder roomboter of een lekkere stampot zonder uitgebakken spekjes?

Met dit vierde boekje uit de serie 'Koken met Diabetes' willen wij u graag laten zien dat de Hollandse keuken snel, makkelijk én gezond is. In recepten staan mogelijk andere producten dan u gewend bent te gebruiken: gezondere alternatieven voor bekende ingrediënten. 

Ook worden bekende gerechten op een andere, gezondere manier bereid. Probeer de recepten, varieer aan de hand van de tips en maak uw eigen gezonde menu!

Reviews

 • Hollandse keuken, nét even anders

  5
  By Chanta83
  Snel & Makkelijk is de titel, maar beter heette dit iBook de Hollandse keuken. Je zou denken dat die vrij veel ongezonde vetten en slechte koolhydraten bevat. Maar dat is niet het geval met de recepten uit dit iBook. Dankzij slimme aanpassingen van de kok, kun je met diabetes lekker aan de boerenkoolstamppot, Zeeuwse mosselen of klassieke appeltaart. Met in veel recepten een verrassende twist: waterkers bij de garnalensalade, sojaroom in de kalfsragout of walnoot-tomaatsalsa op de gebakken schol. Fantastische desserts ook (de citroentaart is verslavend!). Bij elk recept vermelding van de voedingswaarde; da’s praktisch. Na de inleiding, kun je vlot door de verkleinde pagina’s van het kookboek lopen, of per hoofdstuk naar een receptnaam zoeken. Handig bedacht en overzichtelijk. Bij de bitterkoekjespudding vind je een instructiefilmpje. Jammer dat er daar niet meer van in het iBook staan.
 • Inderdaad snel en makkelijk

  4
  By Martin Rovers
  Als diabetespatient weet ik maar al te goed hoe moeilijk het is om gezond en toch lekker te koken. 'Snel en makkelijk' doet wat het belooft: er staan heel veel lekkere dingen die snel en makkelijk te bereiken zijn, ook als je geen kookwonder bent. Ik vind het prettig aan dit iBook dat overal de Voedingswaarde bij staat. Ook voor vegetariërs staan er volop lekkere gerechten in (zelfs in het hoofdstuk 'vlees' staan een paar goede vegetarische recepten). De hoofdstukken zijn logisch opgebouwd, eerst hapjes, dan soepen, dan vlees en vis etc. Navigeren gaat snel en makkelijk.

keyboard_arrow_up