De bakkersdochter by Sarah McCoy

De bakkersdochter

By Sarah McCoy

 • Release Date: 2012-05-15
 • Genre: Fictie en literatuur
Score: 4
4
From 50 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbijgegaan. Zij en haar familie worden beschermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent. El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijke blad en interviewt Elsie, de oudere eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren. Als de levens van deze twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.

Reviews

 • Meeslepend

  5
  By Freglle
  Het is een zeer meeslepend verhaal dat goed weergeeft hoe het voor de gewone Duitse bevolking was tijdens de oorlog. De angst, het verraad, het misbruik. Het deel van het verhaal welk omschrijft hoe het er rond de Mexicaanse grens en de stroom van mensen op zoek naar beter, geluk, laat zien dat er nog veel verandert moet worden in deze wereld.
 • Schitterend

  5
  By aukjewouters
  Wauw wat een geweldig geschreven, bijzonder mooi boek over liefde, en vooral wat er echt toe doet. De scenes tussen de hoofdrolspeelster Elsie en haar moeder zijn aan het eind hartverscheurend. En wat een moed hebben alle vrouwen en mannen in de WOII gehad om Joodse mensen bij hen te laten onderduiken. Een geweldig boek wat ik ten zeerste aanraadt
 • De bakkersdochter

  5
  By Margrietje
  Een prachtig boek dat ik in 1 keer heb uitgelezen. Een aanrader!

keyboard_arrow_up