VSV by Leon de Winter

VSV

By Leon de Winter

 • Release Date: 2012-06-25
 • Genre: Literair
Score: 3.5
3.5
From 106 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Max Kohn is een zware crimineel met een slopende hartziekte. Op een dag ontwaakt hij in een ziekenhuisbed met een donorhart. Het hart van een priester. Hij heeft extra tijd gekregen, dankzij de goedheid van een ander. Max besluit de goede werken van de priester voort te zetten. Hij krijgt zijn kans als een groepje jonge geradicaliseerde Marokkanen basisschool VSV in Amsterdam-Zuid binnendringt. De moslimfundamentalisten eisen de vrijlating van Mohammed Bouyeri, de moordenaar van Theo van Gogh. Woede en paniek slaan door het land. Max Kohn, de crimineel met het priesterhart, zet zijn leven op het spel om de zestig kinderen en acht onderwijzeressen van de VSV te ontzetten. In het oog van de storm moet hij in het reine zien te komen met zijn ex-geliefde, met de zoon van zijn jeugdvriend, met zijn verleden.
Leon de Winter schreef een genadeloos spannend boek, met een scherpe politieke component. VSV is een verhaal over vriendschap en verraad, over trouw aan een ideaal en trouw aan jezelf, over het kwade en het goede. Een roman die je tot de laatste bladzijde gegijzeld houdt.
Een crimineel, een gijzeling, een razend knappe plot, een echte De Winter.

Reviews

 • Super!

  4
  By GerbenVL
  Nooit eerder een boek gelezen van Leon de Winter, maar ik hoop dat ze allemaal zo zijn. Fictie, nieuws en realiteit gecombineerd in een fantastische roman. Heel veel plezier gehad met het lezen!
 • Heerlijk niemendalletje.

  5
  By Xdemian
  VSV, het eerste boek dat ik van De Winter heb gelezen. Na de Odyssee van Homerus een grappig boekje. Ik verwacht niet dat over 2500 jaar iemand nog van meneer De Winter zal weten. HANSKIA

keyboard_arrow_up