Heerlijk Hollands by Thea Spierings

Heerlijk Hollands

By Thea Spierings

 • Release Date: 2012-07-06
 • Genre: Regionaal en etnisch
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Door de groeiende populariteit van buitenlandse keukens en producten worden oer-Hollandse recepten en gewassen steeds minder bereid in de Nederlandse huishoudens. Sterker nog, sommige Nederlandse groenten zijn zo in de vergetelheid geraakt, dat weinig mensen ze kennen. Zonde!

Heerlijk Hollands laat je opnieuw kennismaken met heerlijke seizoensproducten en recepten van Hollandse bodem. Meer dan 40 recepten, gerangschikt per seizoen. Ook is voor elk seizoen een menu samengesteld, met alleen ingrediƫnten van dat seizoen.

Herontdek de krachtige, pure smaak van snoek, rabarber of snijbonen. Zie hoe eenvoudig, maar heerlijk een hazenpeper, raapstelenstamppot of bloemkoolsoep kunnen zijn. Ontdek het geheim van de Hollandse keuken!

Reviews

 • Van vroeger thuis

  5
  By A. van der Sluijs
  Sommige gerechten uit 'Heerlijk Hollands' heb ik voor het laatst gegeten toen mijn moeder ze voor ons klaarmaakte. Jan in de zak, rabarber en hachee waren bij ons thuis gewone gerechten, maar ik heb nooit geleerd hoe je ze eigenlijk moet bereiden. Met de dood van mijn moeder leek al die kennis voorgoed verdwenen. Het was dus echt bijzonder om deze smaken opnieuw te proeven. Mijn kinderen zijn vooral gek op Haagse bluf. En op blote billetjes in het gras, maar dat laatste is vooral vanwege de naam. Ik haal bij elk nieuw recept herinneringen op. Dat begint al met de geuren in de keuken. Mijn familie begrijpt niet altijd waarom ik zo emotioneel word van dit iBook, maar dat maakt eigenlijk ook niet uit. Een aanrader.
 • Holland op zijn best

  4
  By Francie de Bruyn
  Blote billetjes in het gras, dat gerecht vind ik altijd zo leuk klinken, maar eerlijk gezegd wist ik nooit precies wat het was. Dat maakte mij nieuwsgierig naar Heerlijk Hollands. Nu weet ik tenminste wat die gerechten van eigen bodem inhouden. Lammetjespap bijvoorbeeld en Jan in de Zak. Jammer dat er niet bij staat waarom bepaalde gerechten zo heten. Je kunt per seizoen klein onderin alle recepten zien en die pagina's weer vergroten. Heel mooi gedaan. Maar waarom staat de sneeuwpudding bij de lente? Wij hebben veel vrienden met een andere nationaliteit en die verras ik regelmatig met een oerhollands etentje uit dit iBook. Die zijn vaak zo enthousiast dat ze het zelf aanschaffen. De recept- en landschapsfoto's zien er aantrekkelijk uit en komen op een iPad extra goed over.

keyboard_arrow_up