Reizen zonder John by Geert Mak

Reizen zonder John

By Geert Mak

 • Release Date: 2012-08-23
 • Genre: Fictie en literatuur
Score: 3.5
3.5
From 86 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Altijd al was Amerika een `geheime liefde voor Geert Mak (1946). Bijna ieder jaar reisde hij er rond, als journalist en zomaar, als toeschouwer en luisteraar. Het land hield hem een spiegel voor waarin hij Europa en Nederland telkens weer met een nieuwe blik kon bekijken. Nu richt hij zijn blik, eindelijk, op Amerika zelf. Geert Mak gevierd en geliefd chroniqueur van Amsterdam (De engel van Amsterdam, Een kleine geschiedenis van Amsterdam) van Nederland (Hoe God verdween uit Jorwerd, De eeuw van mijn vader), en van Europa (In Europa, De hond van Tima) deelt zijn liefde voor en kennis over Amerika met ons in zijn nieuwste boek Reizen zonder John Op zoek naar Amerika. Hij volgt daarin het spoor van de legendarische schrijver John Steinbeck, die in het najaar van 1960 met zijn poedel Charley een ontdekkingsreis maakte dwars door het toenmalige Amerika. Zijn tocht beschreef hij in de klassieker Reizen met Charley. Geert Mak maakte diezelfde reis, precies vijftig jaar later. In Reizen zonder John volgt Mak de Amerikaanse geschiedenis op een vergelijkbare wijze als de Europese geschiedenis in In Europa: een combinatie van een reis door het continent en een reis door de tijd. Tegelijkertijd onderzoekt hij, al kijkend en pratend met wie hij maar ontmoet, Amerika de afgelopen halve eeuw veranderd is. Zijn de dromen van toen nog de dromen van nu? Is Amerika nog `het beloofde land? En wat bindt Amerika en Europa nog?

Reviews

 • I wish I was there!

  4
  By J. Huijsdens
  Een meesterlijk geschreven boek dat informeert, analyseert, amuseert en inspireert. Het doet je in de voetsporen van zowel Steinbeck als Mak willen treden. En nog meer.
 • Fascinerend en schokkend

  5
  By Gest1701
  Mooie combinatie van reisverhaal en geschiedenis boek, op de typisch Geert Mak manier verteld. Meer dan de moeite waard als je van geschiedenis houdt, en meer wilt begrijpen van de Verenigde Staten
 • Duur!

  1
  By Schmeerkees
  Tsss, 20 euro voor een ebook!

keyboard_arrow_up