Dit zijn de namen by Tommy Wieringa

Dit zijn de namen

By Tommy Wieringa

 • Release Date: 2012-10-04
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 77 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Een grensstad in de steppe. Uit de vlakte duikt een groep verwilderde vluchtelingen op. Ze veroorzaken angst en onrust in de stad. Als Pontus Beg, commissaris van politie, ze laat oppakken, wordt in hun bagage het bewijs van een misdaad gevonden. Beg ontrafelt de geschiedenis van hun helletocht, die gaandeweg verweven raakt met de ontdekking van het verhaal over zijn eigen afkomst. De ontmoeting met een oude rabbijn, de laatste J**d van de stad, leert hem de waarheid kennen over zichzelf.
Met humor en wijsheid verbindt Tommy Wieringa de duistere binnenwereld van de mens met de vraag naar wie wij zijn en of verlossing mogelijk is.

Reviews

 • Mwah

  2
  By Aarsome
  De thema's in het boek is wat het overeind houdt. Het boek bestaat voornamelijk uit beschrijvingen van gedachten en plekken. Het ontbreekt hem voor mij aan interessante dialogen. 5/10
 • Dit zijn de namen

  5
  By Tommy Wieringa
  Alle schimmen van de eigen ziel leer je kennen. De ontmoeting met je eigen verleden verschrompelt tot een gladgestreken vloeitje, waarin je herinnering oprolt tot het strootje van jouw eigen leven. Langzaam rook je jezelf op en schermt met de grenzen van geluk, verdriet, angst, onzekerheid, wanhoop en waanzin van alle leed dat een mens kan overkomen. Maar jou niet heeft geraakt. Of ten dele. Fragmenten. Hoewel er mensen zijn die dit meemaken of meegemaakt hebben, blijft het een spiegel voor het individu. In die spiegel bekijk je jezelf en de omgeving waarin je staat. In die spiegel verzwakt het eigen leed en ontdek je de rijkdom die ons omhult. En dat in de steppe die Nederland heet. Tommy, bedankt voor dit geweldige verhaal. Erik Evers Den Helder
 • Dit zijn de namen

  4
  By broekzak
  Goed geschreven, prachtig verhaal. Knap gedaan
 • Dit zijn de namen

  4
  By Andre v Duin
  Heb het boek bijna uit. Wat een bijzonder mooi geschreven vergelijking tussen de uittocht van de Joden en een groep vluchtelingen.

keyboard_arrow_up