De vergelding by Jan Brokken

De vergelding

By Jan Brokken

 • Release Date: 2013-01-22
 • Genre: Literaire kritiek
Score: 4
4
From 41 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de dood. De vergelding van de m****n is verschrikkelijk: zeven mannen uit Rhoon worden geëxecuteerd, hun vrouwen en kinderen uit hun huis verdreven, have en goed in brand gestoken. Wie pleegde de aanslag op de Duitse soldaat? Waarom? Of was het toch een dom ongeluk met fatale gevolgen? Tot op de dag van vandaag maken de dorpsbewoners elkaar verwijten. In De vergelding reconstrueert Jan Brokken de gebeurtenissen aan de hand van duizenden pagina s processtukken, getuigenverhoren en 185 interviews met betrokkenen. Net als hij denkt te weten hoe het zit, krijgt het verhaal een compleet andere wending.

Reviews

 • De Vergelding

  5
  By Aliusetidem
  Prachtig boek!! Zeer knap researchwerk, dat vervolgens in een helder geschreven en zeer leesbaar boek is omgezet. Terechte prijswinnaar van de NS-publieksprijs! Wil van Eekeren - Groningen
 • Mooi

  4
  By diedrik
  Geweldig boek. Erg mooi om te lezen hoe het leven in bezet Nederland was en hoe de verhoudingen lagen. Boeiend om te lezen dat een dramatische gebeurtenis zo'n invloed heeft op een dorp.

keyboard_arrow_up