Het puttertje by Donna Tartt

Het puttertje

By Donna Tartt

 • Release Date: 2013-09-23
 • Genre: Literair
Score: 4
4
From 74 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Theo Decker, een dertienjarige jongen uit New York, overleeft op wonderbaarlijke wijze een aanslag waarbij zijn moeder om het leven komt. Zijn vader is een paar maanden daarvoor verdwenen en Theo komt na de aanslag bij de familie van een rijke vriend terecht. Hij is verbijsterd door zijn nieuwe leefomgeving, verward door zijn klasgenoten die het moeilijk vinden met hem om te gaan en diepbedroefd door het verlies van zijn moeder. Theo vindt houvast aan dat ene object dat hem aan haar doet denken: een klein, mysterieus schilderij, dat hem uiteindelijk in de onderwereld van de kunst doet belanden.

Het puttertje is een roman met een ongekende energie en vertelkracht, waarin Donna Tartt levendige personages, betoverend taalgebruik en adembenemende spanning combineert met diepgaande bespiegelingen over liefde, identiteit en kunst. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

Donna Tartt is geboren in Greenwood, Mississippi. Ze studeerde klassieke talen en filosofie aan Bennington College, Vermont. Ze is de auteur van De verborgen geschiedenis en De kleine vriend. Haar werk is in meer dan dertig talen verschenen.

Reviews

 • Lezer

  4
  By If6was4
  Spannend en een verrassend einde.
 • Het puttertje

  5
  By Havikje
  Een prachtig verhaal over het lot en hoe het het ware ik in de mens te voorschijn haalt of misschien juist het ware ik totaal verandert? Lofwoorden voor de vertaler naar het Nederlands- volle, lange, bewonderingswaardige zinnen die niet vervelen! Een aanrader voor de liefhebbers van romans, psychologische verwikkelingen, kunst, culturele verschillen en snelle actie!
 • Chaotisch einde

  3
  By Vakmanschap
  De 13-jarige Theo verliest bij een bomexplosie in een museum zijn moeder en neemt bij vergissing een klein 17e eeuws schilderij mee: "het puttertje". We volgen Theo op zijn levenspad, terwijl hij met het schilderij door Amerika reist, aan de drugs raakt, op en af, en betrokken raakt bij zwendel in de handel in klassieke meubelen. Maar hij raakt het kwijt en moet met criminele vrienden naar Europa (Amsterdam) om het weer terug te krijgen. Een dik en zeer gedetailleerd boek, wat ik geboeid heb gelezen. De laatste 200 bladzijden, over het Amsterdamse avontuur, waren echter zodanig langdradig en chaotisch dat het a hell of a of job was om het boek uit te lezen. Daarom "maar" 3 sterren.
 • Het puttertje

  5
  By Donna Tartt
  Wat een prachtig verhaal....het boek is uit...maar ik kan nog geen afscheid nemen van de personages...en lees sommige stukken nog eens.
 • Mooi

  4
  By A-nne
  Mooiste boek dat ik in tijden heb gelezen. Prachtig geschreven en meeslepend verhaal.

keyboard_arrow_up