De groeten van … by Wilma van den Bosch

De groeten van …

By Wilma van den Bosch

  • Release Date: 2013-10-28
  • Genre: Stripromans
Score: 4
4
From 42 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

De groeten van …

Wilma schrijft en tekent strips voor een aantal populaire jeugdbladen, waaronder Donald Duck en Tina. In 2002 kreeg ze de Stripschappenning “Jeugdalbum van het Jaar” voor het eerste deel van haar strip Prinses Aster – toen uitgegeven door VNU, nu verkrijgbaar als iPad-strip.
Naast haar vaste werk tekent Wilma strips voor de Stichting “Teken mijn verhaal”, ze tekende Disney-spellen en -puzzels, een strip voor Albert Heijn, ze maakte strips op scenario van Herman van Veen en illustreerde een kinderboek van Paul de Leeuw.
Wilma’s eerste eigen prentenboek – “Ikniet” – is in 2013 uitgegeven voor iPad. Ze heeft er ook een Engelstalige versie van gemaakt: “The Notme”.

De pagina’s in deze uitgave zijn tussen 2003 en 2007 gemaakt voor de “Inktpot”, een tijdschrift dat toen werd uitgegeven door het gelijknamige Utrechtse Beeldcollectief. Deze verhalen zijn bijzonder binnen Wilma’s werk, omdat ze een autobiografische kantje hebben. Meestal schrijft en tekent ze pure fantasie.

De Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers (BNS) is een landelijke organisatie van en voor professionele stripmakers: striptekenaars, scenaristen, inkleurders en letteraars. De BNS zet zich in voor erkenning, waardering en promotie van het Nederlandse beeldverhaal.

keyboard_arrow_up