Ons Gouden Vondelpark by Hans Homburg

Ons Gouden Vondelpark

By Hans Homburg

  • Release Date: 2014-03-03
  • Genre: Europa
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Heruitgave van het jubileumboek 'Ons Gouden Vondelparkā€™, geschreven door Jan Feith en uitgegeven in april 1914 door het bestuur van het Vondelpark om te herdenken dat het 50 jaar geleden was dat de vereniging op 14 april 1864 werd opgericht.

Het is een vlotte beschrijving hoe de daadkrachtige vereniging op initiatief van 34 notabelen werd opgericht en welke doelen het eerste bestuur had. In mei 1864 werd gestart met de aanleg van het door Zocher ontworpen eerste deel en op 15 juni 1865 werd het Nieuwe Park, ruim 10 hectare groot, trots geopend. In 4 aanlegfasen en binnen een periode van 14 jaar was het park in 1878 in volle omvang gerealiseerd tot aan de Amstelveenseweg.

44 foto's van 9 fotografen van de 'Nederlandsche Amateur-Fotografen Vereeniging' te Amsterdam illustreren hoe het Vondelpark er in 1914 uitzag.

Er is een hoofdstuk toegevoegd met achtergronden, waaronder een kaart van het Vondelpark rond 1913 en een door architect Baanders gemaakt ontwerp van een monument voor de oprichters, dat niet werd uitgevoerd.

keyboard_arrow_up