De ijsmakers by Ernest van der Kwast

De ijsmakers

By Ernest van der Kwast

 • Release Date: 2015-01-06
 • Genre: Fictie en literatuur
Score: 4
4
From 31 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen.
Maar zijn zoon Giovanni besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van het belangrijkste poëziefestival van de wereld. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek. Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.
De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Daarnaast is het een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken, en de ijzingwekkende kracht van de poëzie.

Ernest van der Kwast (1981) werd geboren in Bombay, India. Hij debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde hij de roman Stand-in (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovannas navel.

Reviews

 • De IJsmakers...

  5
  By Lex Icograaf.
  ... schitterende hybride van roman en poëzie, glashelder en ijskoud verteld, maar als je het even op de tong laat smelten proef je steeds weer een nieuw en delicaat eerbewijs aan je eigen verbeelding.
 • De ijsmakers

  5
  By M.Bontje
  Een hartverwarmend mooi boek, waarin de beklemming van een familietraditie en de ontworsteling eraan indringend wordt beschreven.

keyboard_arrow_up