Aan de rand van de wereld by Michael Pye

Aan de rand van de wereld

By Michael Pye

  • Release Date: 2014-11-29
  • Genre: Geschiedenis
Score: 4
4
From 13 Ratings
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

DWDD-BOEK VAN DE MAAND NOVEMBER 2014

Dat de middeleeuwen geen lege donkerte tussen het Romeinse Rijk en de renaissance waren, wisten we al langer. Maar nooit slaagde iemand erin het rijke middeleeuwse leven zo dichtbij te brengen als Michael Pye. Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm.

Pye, gerenommeerd historicus en verteller pur sang, laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. Aan de hand van een ontzaglijk aantal bronnen beschrijft hij hun smaken, ziektes, technologie, mode enzovoort. Aan de rand van de wereld is een ronduit magnifiek boek over duizend wervelende jaren.

Reviews

  • Lekker door de middeleeuwen dwalen

    5
    By Oordopje
    Zeer onderhoudende non-fictie. Ik heb het een hele tijd geleden met veel plezier gelezen. Talloze onderwerpen worden behandeld en er wordt telkens ook lang genoeg bij stil gestaan om er een beeld bij te krijgen. Het is moeilijk om er één ding uit te lichten. De handel via de Noordzee is de verbindende factor.

keyboard_arrow_up