Samenspel by Vereniging voor OverheidsManagement

Samenspel

By Vereniging voor OverheidsManagement

  • Release Date: 2015-02-10
  • Genre: Politiek en nieuws
Download Now
The file download will begin after you complete the registration. Downloader's Terms of Service | DMCA

Description

Dit boekje is het resultaat van negen Tijdmalen - eenvoudige maaltijdgesprekken - waarin totaal 70 bestuurders en topambtenaren zich buigen over goed samenspel. Zes videoportretten van ambtelijk-bestuurlijke duo’s die inzicht geven in de belangrijke aspecten van hun samenwerking fungeerden als ‘voorgerecht’. De duo’s vertellen wat hun samenspel goed maakt en wat zij daarvoor doen. Deze portretten zijn terug te vinden op www.vom-online.nl. 

Daarnaast zijn natuurlijk vooral de persoonlijke ervaringen tijdens de Tijdmalen de grootste inspiratiebron. De opmerkingen, ervaringen en tips die hieruit gedestilleerd zijn vind je terug in zes thema’s. Als topambtenaar ben je ambtenaar op de grens van organisatie en politiek-bestuur. Als er iets heel duidelijk uit de Tijdmalen naar voren is gekomen, is het dat, in goed Samenspel, uiteindelijk alles met elkaar samenhangt. Het belang van het uitwisselen van ervaringen, van persoonlijk contact tussen collega’s kwam heel sterk naar voren. Maar het echte gesprek naar aanleiding van de thema’s en teksten in deze Samenspel-uitgave begint pas. Overal geldt: kan het niet? Lukt het niet? Bespreek het met elkaar! Overal waar je tijdens het lezen denkt: hoe dan? Dat is aan jullie. 

Bespreek het en stem je eigen ideeën over wat goed Samenspel inhoudt met elkaar af. Samenspel is een initiatief van de Wethoudersvereniging, de Vereniging voor OverheidsManagement en de Vereniging van Gemeentesecretarissen.

keyboard_arrow_up